Lars blogg

Lars blogg

Lars blogg

Antagligen periodbloggare men kommer att presentera händelser när det sker något intressant. Försöker åtminstone uppdatera veckovis. Kommentera gärna om andan faller på.

2012 vecka 7

Vad händerPosted by Lars Svensson Tue, February 14, 2012 13:55:19

Don't try this at home !!

Hej igen. Nu var det ett tag sedan igen. Alt för länge men tiden går fort när man har roligt.

Mindre roligt har det varit de senaste dagarna därför är det dags att fatta pennan.

Att sprutmåla går fort men gör det inte i bebodda utrymmen. Den läxan har vi smärtsamt lärt oss nu.

Täckningsarbetet tar en evighet. Sprutmålningen däremot går snabbt och lätt. Till en början med vill säga. Sedan immar skyddsglasögonen igen och man ser sämre. Glad i hågen sprutar man på och det ser ut att täcka så fint. När man sedan tar av sig glasögonen får man sig en chock. Färgen formligen flyter nedför väggar och lister. Det börjar bildas färgpölar på golvet. Som tur är så är golvet täckt, tror vi. Efter att ha strukit bort rinn och överflödig färg så drar vi försiktigt bort täckningen. Då kommer chock nummer två. Färgen har trängt under. Det blir ingen TV i kväll. Det blir en sen kväll med trasor.

När golv och trösklar är rena så kommer chock nummer tre. Trots täckning så hittar vi i övriga rum rester av det vita molnet som ett tunt dammlager. Det blir storstädning och väldigt sen kväll. Humöret är inte på topp när det är dags att koja. I morgon blir det pensel igen. Sprutan är numera förpassad till arbeten utomhus.

Adjöss för denna gång.

Lars.

2011 vecka 11-13

Vad händerPosted by Lars Svensson Mon, April 04, 2011 22:10:02

Tjena mors.

Vad är det som händer. Tja, för några veckor sedan så packade min mixer ihop efter 40 års trogen tjänst. Blev jag ledsen för det? Nä, knappast. Nu står här en sprillans ny 16-kanalare ifrån Behringer istället. Fullmatad med FX, EQ och kompressorer mm. Hur kul som helst.

Med andra ord så har fotandet fått stå tillbaka lite på sista tiden men bara lite.

Julia har ju blivit året gammal och kalaset har förevigats. Tack för ett trevligt kalas med god mat och inte minst en häftig tårta.

Tranorna är tillbaks igen. Man blir lika förvånad varje år. Det är som första snön och bilkörning. Lika förvånad varje år.

I lördags hade vi 14000 danstokiga besökare. Ja verkligen danstokiga. Jag tror att det är första gången som jag har lyckats få så många och höga hopp på bild.

Vi hade även turen att få bevittna en dogfight eller rättare en duckfight ute vid Hornborgasjön.

Därefter avnjöt vi en välsmakande middag hos Löfwings.

Ett ställe jag varmt rekommenderar.

Görans tavlor är formidabla, miljön är trevlig och maten välsmakande.

På återhörande.

Lars

2011 vecka 04-10

Vad händerPosted by Lars Svensson Fri, March 18, 2011 00:47:19

Hej!

Jag vet. Det har varit tyst ett tag. Allt för länge. Men det har inte stått still på den här sidan av skärmen för det. Det har gåt åt en himla massa tid för att rita en ny tillbyggnad på Torpet.

Och en himla massa ytterligare ritningar skall produceras innan våren. Som tur är tipsade Magnus mig om Google Sketch Up som gjorde jobbet både roligare och enklare.

Här ett litet exempel.

Timmarna försvinner snabbt när man håller på med sån't här.

Fler bilder hittas under Galleriet.

Hemsidan har fått sig ett lyft igen och nu fungerar den bättre med ett större antal webbläsare än tidigare. Även Androids webbläsare i mobilen placerar saker och ting rätt. Firefox har tyvärr lite problem med färgpresentationen för vissa bilder. Verkar inte läsa färgrymden i bilderna rätt ibland. Tyvärr inget jag kan påverka. Sidan har utökats också. Det är främst resegallerierna som har förnyats och fått lite bättre navigeringsstöd. En nyhet är också just blänkaren ”NYTT” som tar dig direkt till det senast inlagda.

Sidan ökar i popularitet och har på 1,5 år gått ifrån c:a 100 besökare i månaden till närmare 1200 besök per månad. Inte så illa för en familjesida.

Intressant är att vi har så många utländska besökare. Väldigt många ifrån USA, Kina och Ryssland.

USA gick förbi Sverige för några månader sedan och verkar öka stadigt. Undrar vad som lockar och vilka som tittar in. Får kanske översätta sidan. Nej föresten, det får Google fixa även om det blir lite småtokigt för det mesta.

Lite mer statistik.

Ja det är smått, jag vet, men klicka på bilden så ser du en större variant.

Vad händer mer då?

Jo snön smälter och det känns som om det skall komma en vår i år också.

Julia växer och börjar bli en riktigt kavat lite tjej som charmar oss alla.

För någon vecka sedan var vi både hundvakt och barnvakt.

Så trevligt så även om det ser farligt ut här.

Flygande hundar har man ju hört talas om. Nu har jag sett det också.

Som sagt det var inte så farligt som det ser ut men även i den snällaste hund så bor det skuggan av en varg.

Det var allt för denna gång. Vi vandrar vidare i vårslasket och hoppas att det inte dröjer 7 veckor till nästa inlägg.

Må så gott

/ Lars

2011 vecka 01-03

Vad händerPosted by Lars Svensson Wed, January 19, 2011 21:02:34

Va! Vad händer. Är det redan vecka 3? Det var ju nyår precis.

Ja, ja. Det innebär väl att det händer en massa saker i alla fall som jag tyvärr inte har berättat om. Fast det känns som om jag varit mest hostig och förkyld.

Skyll på det säger ni, och med rätta. Här kommer i alla fall en kortare resume.

Det nya året firade vi in med våra vänner Margaretha och Per-Arne i traditionsenlig stil med nya kulinariska experiment. I år var det ankbröst som huvudmeny.

När vi ändå är inne på mat så bjöds vi på en förträfflig tillställning hemma hos Erik och Eva-May. Tack och grattis igen Erik.

2010 vecka 50-51

Vad händerPosted by Lars Svensson Wed, December 22, 2010 20:52:50

Nu är julen väldigt nära och det mesta julstöket är avklarat. Granen är klädd, pepparkakor, klenätter och julkaka är bakade, julgodis är fixat, klapparna är inslagna, skinkan är kokad och klar.

Gunnel fixar de sista i köket och jag går mest och myser. Brasan tänds och snart blir här folk i huset. Då blir det trevlig stämning med god mat och dryck, utdelning av klappar och lite sällskapspel.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul.

Gunnel & Lars

2010 vecka 45-50

Vad händerPosted by Lars Svensson Tue, December 21, 2010 00:12:57

Höst blev till vinter i en hast och nu står julen för dörren.

De senaste veckorna flöt på i rask takt. Livet efter Istanbul har pendlat mellan magsjuka, förkylning, jobb och julförberedelser. Bildmässigt så har det mest rört sig om redigering av bilder ifrån Istanbul men lite annat har det också blivit.

Det kan knappast ha undgått någon att vi har fått en del snö den senaste månaden. Det har varit en del skottande men det ser i alla fall ut som om vi kommer att få en vit jul i år.

Här kommer ett litet axplock av bildåterblickar från den gångna månaden.

Vi börja med Tomteparaden i Skara i slutet av november.

Julia fick uppleva sin första tomteparad i ett snöigt och kallt Skaraborg.

Snöhögarna växer och det börjar bli svårt att hitta plats. Det verkar bli en repris på förra vintern.

Utegranen är på plats men den är snart täckt av snön

och våra skogspromenader har blivit lite mer ansträngande.

Vintersolen värmer inte så mycket när termometern börjar krypa ned mot -15 till -20 grader men den ger oss en del vackra vyer.

2010 vecka 44

Vad händerPosted by Lars Svensson Sun, December 05, 2010 20:13:32

ISTANBUL!

Där hamnade vi i veckan tillsammans med våra vänner Lena och Göran. Två av oss. Göran och jag, var helt ovetande om vart vi skulle resa. Det var en 60-års present till oss bägge, arrangerad av våra fruar Lena och Gunnel som vi tackar för en fantastisk resa.

Två ovetande 60-åringar.

Blå moskén by night. Utsikten från våra hotell gav oss fina vyer över moskén både dag och natt då vi bodde mycket bekvämt inom gångavstånd till de flesta av sevärdheterna i Istanbul.

Vy över den vackra blå Moskén innifrån gården.

Det är lätt att hänföras av rymden och de vackert blåskimmrande takkupolerna som är moskéns signum.

Granne med Blå Moskén ligger den pampiga och ärevördiga Hagia Sofia.

Nu museum men tidigare i omgångar både kyrka och moské. En byggnad med så mycket historia att man med rätta känner sig väldigt liten. Vilket i och för sig inte är så svårt med tanke på den enorma volymen.

Här poserar vi framför Blå Moskén.

Det blev mycket promenerande i Istanbul. Här gör vi en liten paus i solen efter tvagning i det Turkiska badet. Strax skall vi ner under jord.

Här nere gör vi ett besök i den fascinerande Basilica Cisternen. En vatten reservoar som byggdes en gång som reserv vid eventuell belägring.

2010 vecka 43

Vad händerPosted by Lars Svensson Sun, November 21, 2010 23:30:48

Äntligen!! Nu är altanen klar. Slutklämmen gick som en dans, ivrigt påhejad av Julia.

Next »